Funderingar runt resultat

Har idag suttit och lyssnat på en föreläsning angående resultat och då pratar man i termerna RESURS – VERKSAMHET – RESULTAT (Resurser skapar möjlighet till en viss verksamhet som ger ett visst resultat).

Efter föreläsningen bad dom oss reflektera över detta och jag gick igång direkt. För det första krävs människor som med resurser utövar verksamhet som leder till resultat men det första man bör fråga sig är vad värdet är av resultatet. Om inte resultatet leder till ett värde har man väl fel verksamhet? Ett negativt saldo på bankkontot är ju också ett resultat men man kan ju inte direkt vara nöjd med det.

Jag anser nog att man bör börja med att titta på vilket värde man vill få ut, inspirera och motivera människorna att med tillgängliga resurser utöva en verksamhet vilka ger resultat som leder till detta värde.

Givetvis måste man även fundera på “värde för vem?” Är det ett värde för målgruppen?

Tursamt nog följde nästa föreläsare som pratade just om “värdeadderande” verksamhet och nästa talare efter det pratade om LEAN.

Om nu alla tar till sig detta kanske allt blir bra trots allt 🙂

Man måste bedöma för vem man gör något och om det verkligen skapar ett mervärde för dem.

Alltså: MÄNNISKA – RESURS – VERKSAMHET – RESULTAT – VÄRDE och sedan från början igen…

Att se värdet i det vi gör är väl ändå det som sporrar oss människor att använda resurserna bättre för att uppnå ännu bättre resultat osv.