Havskorpar

2014-02-18

Tisdag morgon och samling 7.30 på Viking terminalen. Dagen spenderas tillsammans med Korpen i Huddinge/Botkyrka som tagit in mig för att processleda runt verksamhetsidé, vision och värdegrund för att helst landa i en konkret handlingsplan för det fortsatta arbetet.

M/S Grace firar ett år och är en riktigt modern och fin båt. Vi börjar dagen med gemensam frukost för att sedan ta en stående presentation av varandra. Efter en plus/minus övning och lite introduktion processar vi sedan fram en formulering av verksamhetsidén som kändes riktigt bra. Efter det gick vi vidare till värdegrund där man först fick göra lite eget arbete och sedan i grupp komma fram till vad som skall känneteckna föreningen vilket även det landade väl. Efter en härlig buffélunch satte vi sedan igång med visionsarbetet och där blev diskussionen ganska lång och både hög och låg. Vi hittade en formulering som kändes bra och kommunikativ.

Resten av dagen gick till fortsatt diskussion om styrelsens framtida arbetsformer, roller och rekrytering av fler.

Vid ilandstigningen vid 19-tiden kändes det som ett gott dagsverke.