Om mig

Kim Rehnfeldt
Kim Rehnfeldt

Vad gör jag idag
Jag föreläser, processleder och konsultar inom en rad olika områden. Efter många år som anställd och chef inom IT och engagerad inom idrotten är jag idag egenföretagare som drar nytta av mina kombinerade erfarenheter för att inspirera, utbilda och stötta andra.
Några områden är:

 • Coachande föräldraskap
 • Coachande ledarskap
 • Värdegrund, Vision och mål
 • Trygg idrott
 • Organisationsutveckling och förändringsledning
 • Engagera & rekrytera
 • Samtalsledning
 • Föreningskunskap och styrelsearbete
 • Kreativitet och utveckling
 • Personlig utveckling
 • Genomlysning av organisation
 • Strategiskt arbete

Jag anlitas frekvent av RF-SISU och olika idrottsförbund (SF och SDF) men gör även uppdrag åt andra företag, organisationer och kommuner. Se några exempel på uppdragsgivare här.

Jag är certifierad International NLP Pracititioner av Kjell Enhager och Magnus Kull (Coach2coach) och har jobbat med process- och projektledning, utbildning, föreläsningar och konsulting hela mitt yrkesliv.

Min bakgrund

Föreningslivet
Jag har varit verksam inom föreningslivet sedan 14-års ålder då jag började som ledamot i HSB-föreningens styrelse och sedan dess har jag varit verksam i många föreningar och i många olika roller. Ordförande, kassör, sekreterare, kanslist, tränare & lagledare. Satt några år i styrelsen för Stockholms Fotbollförbund och i många år aktiv i förbundets föreningskommitté där ansvaret varit t.ex. utbildningar, organisationsutveckling och just nu organisationsledare.

Yrkeslivet
Inom yrkeslivet har jag lyckats vara med om mobiltelefonens intåg, datoriseringen och internets explosionsartade utveckling under 90-talet. Redan när jag kom i kontakt med Internet första gången i början på 90-talet förstod jag vad vi skulle använda det till och började genast bygga ett extranät (även om begreppet inte fanns ännu) för att få ut information och ta emot beställningar från våra kunder och partners samtidigt som andra byggde sin första hemsida. Detta gav mig även en start som föreläsare då jag fick berätta om våra innovationer för andra företag. Runt millennieskiftet tog jag rollen som utvecklingschef för ett webbutvecklingsteam och då byggde vi avancerade system för våra interna rutiner för t.ex. reseräkningar, inköp m.m. kopplat till vårt ekonomisystem samt ett system för internt aktieprogram för alla anställda i EMEA.
Jag byggde ett annat webbaserat system som skötte forecast till alla fabriker i EMEA som låg till grund för all produktion hos världens största mobiltelefonleverantör (på den tiden). Det blev även en rad andra system för tex CRM och ett CMS som kunde bygga upp nya webbplatser eller intranät på lokalt språk på otroligt kort tid och utan utbildning.

Så småningom ledde resan mig vidare till uppdrag som ansvarig för införande av globala processer och sedan produktchef och produktägare på ett It-bolag med olika utvecklingsprojekt där också min redan etablerade syn på lyckade projekt började innefatta allmänna termer som Agilt och Scrum.

Parallellt med mina anställningar har jag sedan början på 90-talet även varit egenföretagare. Först som webbutvecklare och senare mer som föreläsare/processledare/konsult. Sedan 2017 då jag avslutade min anställning är detta idag min huvudsyssla.

Utbildningar
Jag räknar mig nog egentligen som autodidact då min nyfikenhet alltid har varit min största drivkraft och det jag vill göra har jag sett till att lära mig. Förutom mina erfarenheter från yrkeslivet och idrotten har jag fått/gått en rad olika utbildningar i exempelvis facilitering, processledning och projektledning. Jag är även utbildad coach av Kjell Enhager och Magnus Kull (Coach2Coach) och har ett internationellt certifikat som NLP Practitioner.

Mitt företag
Mitt företag heter KIRE Konsult men AHA-IC är mitt registrerade varumärke och syftar på insikter och utsikter. Att få en aha-upplevelse eller se saker ur ett annat perspektiv med ”I” (jaget) som utgångspunkt.

För att beskriva vad jag upplever som viktigt och vad jag drivs av kan du läsa min värdegrund

Vill du komma i kontakt med mig går det bra att skicka e-post på kim (a) aha-ic.se eller ringa på mobilen 070-298 18 05

AHA-IC-loggo

Fotograf
Sedan jag var barn har jag alltid tyckt om fotografering och nu arbetar jag delvis som fotograf och åker gärna runt Sverige och världen till vackra platser för att ta bilder.
Intresset växte när jag träffade min fru som också älskar foto så nu arbetar vi tillsammans som professionella fotografer där vi tar uppdrag som t.ex. porträtt, familj och bröllop under varumärket ”Roslagsfotograferna”. På så sätt har vi fått mer tid tillsammans och får göra det vi älskar.

Husbyggare
Jag har byggt mitt eget hus från ritning till färdigt och gillar att både planera och skapa. Byggnadsvård har även det blivit ett stort intresse då min fru och jag skaffat ett gammalt hus i Boliden, Skellefteå som vi renoverar. Fönsterrenovering med traditionella metoder har blivit som en hobby men jag har även tagit uppdrag för att hjälpa andra med renoveringsbehov.

Musiker
Från ungdomen har jag älskat att spela musik och under 15 år spelade jag väldigt aktivt i ett band. Då livet innehåller lite olika faser fick jag dock lägga ner musiken för att bygga hus osv men vem vet vad som händer i framtiden 🙂