Coachande föräldraskap

DU är den viktigaste personen i ditt barns liv!

Om du har världens bästa barn tycker du säkert att de också är värda världens bästa förälder.

Att det heter ”Föräldraskap” antyder att det är något som skapas. Det finns alltid nytt att lära, ta till sig och testa.

Föreläsningen tar sitt avstamp i såväl forskning som erfarenheter och coachingmetoder. Det handlar inte om pekpinnar eller påvisa brister och fel utan fokuset för denna föreläsning är att väcka tankar och inspirera till ett ännu bättre föräldraskap.

Att bli en bättre ”coach” för sitt barn handlar inte bara om att vara en bättre idrottsförälder. Metoderna är användbara för alla aspekter på föräldraskapet. Hur jag får barnet att må och prestera bättre oavsett om det gäller idrotten, skolan, intressen eller städa rummet.

Det som gäller för barn gäller även för andra ”-skap” såsom äktenskap, vänskap, medarbetarskap och ledarskap. Oftast väcks tankar om hur det går att utveckla även andra relationer än den med sitt barn.

All förändring börjar med DIG!

Idrotten skapar möjligheter för barnen att lära sig sätta mål, ta motgångar, planera, anta utmaningar och ta ansvar för sin egen utveckling. Dessutom ofta i ett socialt sammanhang där de måste samarbeta med andra för att nå framgångar. Detta är egenskaper de har nytta av hela livet. Så hur kan vi som föräldrar bäst stötta våra barn och ge dem chansen att må bra, utvecklas och prestera?

Det coachande föräldraskapet handlar om att släppa taget lagom mycket för att barnen själva ska få komma fram till hur de ska lösa uppgiften på bästa sätt. Autonomi, trygghet och gemenskap är viktiga faktorer för att barnen ska kunna känna glädje, motivation och därmed utvecklas på ett bra sätt.

För föreningen

I en barn- och ungdomsförening är föräldrarna den viktigaste resursen på så många sätt. Det är såklart ofta föräldrar som engagerar sig som ledare och styrelseledamöter men även de som inte har tydliga uppdrag i föreningen har en väldigt stor påverkan på stämningen runt planen men även sitt barns motivation, utveckling och framgång.

På så vis är föräldrarna en viktig resurs i föreningens arbete och omvänt kan missriktat engagemang skada föreningen. Föräldrar som inte förstår föreningens filosofi, det coachande förhållningssättet och idrottens verksamhetsidé kan t.ex. tro att barnet utvecklas bättre i en annan förening istället för att fortsätta vara kvar med sina vänner.

Förhoppningen med föreläsningen ”Coachande föräldraskap ” är att föräldrar ska förstå hur viktig deras roll är och ge dem konkreta tips hur de ska stötta sitt barn samt ge dem de insikter som forskningen kommit fram till gällande t.ex. föräldrapress och talangutveckling.

På så sätt hoppas vi att er förening får föräldrar som, även om de inte tar ledaruppdrag i föreningen, hjälper föreningen att bibehålla en trivsam och motiverande miljö för barnen där de kan ha roligt, utvecklas och skapa ett livslångt intresse för idrotten.

Många föräldrar och ledare som har deltagit på tidigare föreläsningar säger att denna föreläsning borde vara obligatorisk och de önskar verkligen att fler hade varit där.

Ur innehållet

  • Varför idrottar barn?
  • Coachande förhållningssätt
  • Att prata med sitt barn
  • FÖRSTÅ – VILL – GÖR – KAN!
  • Motivation genom Självbestämmandeteorin
  • Har ditt barn talang?
  • Självkänsla & självförtroende

Om föreläsningen

  • Målgrupp: Föräldrar till idrottande barn
  • Tid: 2-3 timmar

Öppna föreläsningar

Titta i kalendern efter en öppen föreläsning

Vad säger andra?

”Hej Kim
Jag ville bara tacka för föreläsningen igår. Tyckte den var riktigt bra. Jag var och lyssnade på Kjell Enhager härom året och hade samma positiva känsla efter gårdagen som då. /Pär”

”Jag tycker det är jättebra att du är ute och pratar för föräldrar och ledare kring detta ämne… Jag tycker det är jätteviktigt.
Bra jobbat och fortsätt så!”

”Igår kväll var jag på din fantastiska föreläsning ”Coachande föräldraskap”. Känns väldigt högaktuellt och jag arbetar som lärare så känner igen många delar i mitt ledarskap”

”Stort tack för en suverän föreläsning. Den ”tog”, ska verkligen tänka mer på mitt bemötande av mina döttrar, mer stöttande och uppmuntrande till att kämpa vidare och se det roliga.”

”I förra veckan hade vi nöjet att ha Kim här på föreläsningen Coachande Föräldraskap. Det var ca 40 föräldrar varav några var ledare på plats. Kim är grym som vanligt och levererade en bra kväll med många kloka ord. Många frågor etc dök och alla var mkt nöjda. Tack för att vi får ha Kim här!”

”Tack för en upplysande föreläsning i onsdags förra veckan i Akalla. Gav mig en tankeställare. Insåg på dotterns basketcup i helgen att även om jag nog verbalt gör helt rätt så behöver mitt minspel och kroppsspråk behärskas.”

”Tack för en mycket inspirerande och upplysningsfylld föreläsning”

”Tack för en bra föreläsning igår kväll. Viktiga budskap som jag hoppas sprids till fler.”

”Tack för en mycket bra föreläsning idag (coachande föräldraskap). Mycket inspirerande och många bra tips att tänka på både i rollen som förälder och tränare.”

”Intressant föreläsning. Önskat att alla våra lagföräldrar var med! ”

”Tack för en inspirerande föreläsning. Jag tar med mig massor från föreläsningen. Mycket bra input till mig och mitt lag då vi ledare/föräldrar coachar helt olika. Detta blir ett bra underlag för att harmonisera coachandet av egna och andras barn.”

”Tack för superbra föreläsning igår! Jag tycker verkligen jag fick bra verktyg och konkreta tips om hur jag som förälder kan coacha mina barn.”

Coachande Föräldraskap Coachande FöräldraskapCoachande Föräldraskap
Kallhäll om coachande föräldraskap Charlotte Perrelli om Coachande Förädraskap