Presentationsteknik – Att hålla ett tal

Att föreläsa eller tala inför folk är skrämmande för många och även om du är bekväm att tala inför folk så är det något som ständigt går att utveckla.

Att hålla ett tal - Banner för kurs i presentationsteknik
Utbildning och workshops i presentationsteknik

Jag var själv en av alla dom som var livrädd när jag skulle tala inför klassen och ändå ställde jag mig som 20+ och föreläste inför nästan 200 företagsledare. Där startade ett liv av föreläsande och idag möter jag 1000-tals åhörare varje år.

Trots att jag idag kan titulera mig som föreläsare som yrke så söker jag ständigt efter saker som kan utveckla min föreläsningsteknik och söker inspiration hos andra hela tiden. Varje föreläsning utvecklas jag lite till och jag strävar efter att förbättra mig hela tiden.

Nu tycker jag att det är dags att dela med mig av mina erfarenheter och kunskaper och har satt ihop en utbildning i föreläsnings- och presentationsteknik som omfattar alla de delar som är viktiga för en bra föreläsning eller ett bra tal.

Oavsett om du önskar bli tryggare i att tala inför andra, hålla enklare tal, bli bättre som föreläsare, presentatör eller ser dig som en framtida yrkesverksam föreläsare passar denna utbildning dig.

Här är några av de saker som utbildningen innehåller:

  • PANIKEN – Hur kommer jag över skräcken att tala inför folk och/eller helt enkelt blir tryggare inför ditt uppdrag.
  • PRESENTATIONEN – Hur bygger jag upp en presentation som andra vill lyssna på. Allt från struktur till teknik.
  • PRESENTATÖREN – Hur skall jag agera och vara för att andra ska lyssna. Kroppsspråk och användning av scenen.
  • PLATSEN – Vad är viktigt när det gäller platsen du föreläser på. Teknik och allt annat som rör lokalen.
  • PUBLIKEN – Hur du bemöter du publiken och hanterar frågor
  • PRAKTISKT – Hur bjuder du in, påminner och hanterar allt runt omkring. Vad du bör ta med dig och hur du själv planerar uppdraget.

Utbildningen kan hållas på olika sätt och i olika former. Allt ifrån en kortare snabbgenomgång på några timmar till flera dagar eller kvällar.

I workshopsformat och flera träffar så jobbar vi med mycket praktiska exempel. Du får med dig kursmaterial och videoinspelning av dig själv så att du kan se hur du utvecklas hemma.

Hör av dig för mer information!